Spring til indhold

Dans til Bamse
syng med på Shubidua
og fejre føds’dagen med
Tommy Seebachs Hip Hurra

Pris kun gældende plejecentre

Siden august 2020 har vi rundet 200 koncerter på landets plejecentre, og I er altid glade for at se os. Vi ved, at I er udfordret på økonomien, og derfor tilbyder vi 50% rabat, da I ligger vores hjerte nær.
Prisen er ens for alle .. så billigt som muligt. Der påregnes ikke kørsel for arrangementer på Sjælland. Prisen er kun gældende på hverdage og i dagtimerne. Vi ankommer 1 time før start.

Pris 5.995,-
Varighed 55 min.

Vi involverer beboerne

Alle har minder til en Shubidua sang eller to, danset til Bamses Venner og sunget tillykke med Tommy Seebachs Hip Hurra. Med det glade genhør synger publikum ubevist med, og når vi lader fællesskabet overtage, til alles overraskelse bliver stemningen lettere målløs .. det at I stadig kan, og vi gør det lige nu. 
En dialog er ikke altid lige let. Når vi spørger: ”Er der nogen, der har haft hund? .. og ka’ I huske, hvad den hed?. Her støtter fællesskabet op, hvilket gør det nemmere at huske, og det er en kæmpe sejr .. vi spiller Shubiduas “Vuffeli Vov” .. det er en rød tråd i vores show.

Fra slutningen af 70’erne

til starten af 80’erne leverede Shubidua & Bamse Venner et unikt still-billede af tiden, der i dag opleves med et sjovt og nostalgisk glimt i øjet. Et Danmark, hvor solen stiger op over bilkirkegården, bierne summede i grøftekantens blomster, og storken lå på bondemandens skorsten og lyttede til tidens aller hotteste navne Shubidua & Bamses Venner

så spænd sikkerhedsselen !

Søndag den 8. september 2024, skulle vi spille til Bents Sommerfest.

Vi kommer ud til forsamlingshuset med bilerne læsset, men der er mørkt, og ingen åbner døren. Vi ringer til Bent, og han har telefonsvarer på. Ringer så derefter til Plejecentret, hvor han bor og beder om at tale med Bent. Bent er 74 år og ville holde en sommerfest for hans venner, mens de stadig er her, for som han sagde, ”de dør en efter en”. For et halvt år siden fik han med hjælp fra en plejer ringet og booket det lokale forsamlingshus, og at de også stod for maden.

Jeg får nu Bent i røret, og han siger, at festen blev aflyst i går. Vi var så blot ikke informeret om dette .. det var hans familie, der havde ringet og aflyst festen, men desværre er der jo stadig udgifter for Bent, der skal betales med så kort varsel. Vi får plejeren i røret igen, og hun siger, at han har været helt skidt og ked af det, siden festen blev aflyst.

Når vi bliver booket til at spille, er der stor forskel på, hvor meget dialog vi har ang. bookingen, og Bent er en af dem, vi har talt meget med, og vi spørger plejeren, hvordan Bent har det og får at vide, at han har det godt, han er bare virkelig ked af det. Vi vender situationen i et halvt sekund, og spørger om vi må komme ud til ham på plejehjemmet og spille for Bent. Hun siger, at hun bliver nødt til at vende dette med lederen og vil ringe tilbage. 30 sek. senere ringer hun og siger, kom, vi finder chips, saltstænger, kaffe og koldt saftevand frem og spørger dem fra Bents afdeling, om de kunne tænke sig at komme til sommerfest ude i haven på denne dejlige søndags sommerdag.
 
Da vi har spillet færdig inkl. ekstranummer, går jeg hen til Bent med vores sang repertoire og siger, at hvis han kunne tænke sig, at vi spillede mere, kunne han bare vælge .. uden at kigge i dette siger han ”Tryk På”, og herefter ser han i repertoiret, og så vil han også gerne høre Sand Hans og Den Røde Tråd.
Da vi er færdige, tager vi dette billede, og Bent siger ”Nu er jeg slet ikke ked af det mere…
 
Det er Bent t.v. i billedet, der i øvrigt arbejde som ølkusk for Tuborg 🙂
 

Torsdag 18. april 2024 besøgte vi Plejecenter Byageren i Nærum

Efter koncerten talte vi med 2 stjerner, Preben, der spillede fodbold i Frem, og Kurt, der i hans ynglinge-dage havde været danmarksmester i tennis.

Da vi ankom, var Kurt den første i salen, vi hilste på ham, han var ikke sikker på, hvad hans navn var og vidste i hvert fald ikke, om han havde haft hund. Da vi gik i gang med Vuffelivov, spørger jeg ham igen alt imens vi spiller, og som et lyn kom det: Karla, den dejligste ruhåret gravhund. Kurt sad med en kold Tuborg og var ude at danse, det var Bente i øvrigt også, men det er en helt anden historie.

Under koncerten sad flere af plejecentrets beboere med hænderne for øjnene og huskede tilbage .. jeg ved ikke om jeg i øjeblikket skal beskrive det som sørgeligt eller smukt, men det er den vej 60-70% af os alle skal. Vi har mailet billedet til Kurt .. det blev han glad for.

“I spillede længerer end når vi normalt har musik .. beboerne dansede og var glade”

 Rikke Ernholm, aktivitetsmedarbejder Ældrecentret Nygårds Plads, Brøndby
Torsdag 8. februar 2024 

“Vi er altid stolte over at spille på plejecentre
.. men altså lidt mere denne her gang” 

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om regeringens ældrereform på plejehjemmet Bertram Knudsens Have i Kolding tirsdag 30. januar 2024.

“Alle var så glade .. En beboer kom og sagde at det er det bedste musik vi nogen sinde har haft”

Pia Stie-Svendsen, leder Plejeboligerne Bronzealdervej Odder
Fredag 12. januar 2024 

“Vores beboere havde en fest  .. der var beboere der kom ud at danse som ikke havde været på dansegulvet i flere år .. der blev twistet, klappet og drukket øl og sodavand”

Ninna Rasmussen, aktivitetsmedarbejder Ældrecentret Æblehaven Brøndby Strand
Torsdag 11. januar 2024 

“Ruth oppe på første, var ved at vride håndtagene af sin kørestol for at komme op at danse, men det kan hun desværre ikke mere”

Anja, aktivitetsmedarbejder Tysingehave Plejecenter
Mandag 11. december 2023

OK-Fonden Dreyershus
Hip Hurra

Det var en stor fornøjelse at føds’dagsfeste med jer.
Onsdag 1. november 2023

“Utroligt som folk kom op af stolene .. vi helt oppe og køre”

Hanne Lise, chef OK-Fonden Dreyershus Kolding
Onsdag 1. november 2023 

 også Danmarks plejecentre

 HELE HISTORIEN

Sommeren 2020

Nedlukningen efterspurgte en helt speciel og særlig glad dansk musik som alle kunne bunde i og synge med på. Med en akustisk guitar, mundbind og en forstærker i bæltet gik jeg rundt “United Steaks gademusikant style” og spillede live på plejecentrenes forskellige afdelinger, og hos de udsatte og sårbare beboere, der ikke kunne komme ud af deres værelser. Jeg spillede 70 koncerter fra 29. juli 2020 og året ud (5 måneder og 1 dag), den sidste var Nytårsaften. Det var helt fantastisk, mange af beboerne sad i gallauniformer fyldt med sildesalat, og damerne havde fine kjoler på. Jeg kaldte det “Alle Synger Shubidua” og til stor morskab startede jeg altid med en af Bamses sange, da han i min verden var præcis lige så folkelig som Bunden .. og så var det hjem til fondue.

Sommeren 2021

Jeg kontakter Bosse Hall Christensen og spørger, om han kunne tænke sig at være med til dette, og gerne på bongo-trommer, da det kunne være sjovt. Det ville han gerne. Bosse var med til at danne Shubidua sammen med Michael Bundesen og Michael Hardinger i 1973.
Navnet Shubiduo kom efter, at jeg havde læst Jørgen Thorups biografi “15 år med Shubidua”. Jørgen var keyboardspiller i Shubidua.
Jeg syntes, at navnet “Shubiduo”, som en journalist havde skrevet i en artikel, der nævnes i biografien simpelthen var al for sjov, og passede til vores nye duo.

Februar 2023

Samarbejdet med Bosse ophører, og min storebror, Michael Rønnest, på keyboard og orglets svingende fodbas kommer til. Michael har som dinner og festmusiker spillet ude siden 1982. Bamses Venner er nu tilføjet sætlisten til stor succes og især glæde for de danselystne.

Januar 2024

Efter nu at have rundet 200 koncerter på landets plejecentre, leverer vi et forrygende two-mans-show, skræddersyet til plejecentre, med dans, syngmedgaranti og festlig fødselsdagssang med Tommy Seebach’s “Hip Hurra” og “Krøller eller ej”.

Vi involverer beboerne

Alle har minder til en Shubidua sang og har danset til Bamses Venner. Når der bliver sunget med, “overtager” beboerne vokalen i mens vi spiller .. og stemningen ændres til det festlige fællesskab der nu tager over.

Mellem 60 til 70% af beboere på landets plejecentre i dag, har en grad af en af de 200 forskellige former for demens, der eksisterer. Ud over dette er der specialiseret plejecentre for folk med svær demens.
En dialog er ikke let med folk, der har demens. Når vi spørger, ”Er der nogen, der har haft hund .. og kan I huske, hvad den hed?”, så støtter fællesskabet op, hvilket gør, at det går nemmere og måske muliggør at kunne huske ting, der her og nu, er en kæmpe glædelig sejr, og så spiller vi Shubiduas “Vuffeli Vov”, og ”Er der nogen, der ka’ huske, da der kom farver i fjernsynet?. Dette er en rød tråd gennem vores show, der muliggøre vejen til dans og fælles grin.

Mange med demens mister fornemmelsen for sproget, ordsprog, jokes og ironi, men forståelsen for fornemmelsen af musikkens betydning, og følelserne i musikken er derimod ofte intakte. Glæden ved at genkende kendte numre er stor og bekræfter, at der er noget, de stadig kan og kan huske. Derfor har vi skræddersyet et show, hvor der er skruet helt op for musikken, og det ikke volumen, vi taler om, men de kendteste hits/landeplager, som Hvalen Valborg, Den røde tråd, Costa Kalundborg og alt efter årstiden, Midsommersangen eller Den himmel blå, med flere. Med Bamse, er det sange som I en lille båd der gynger, Spil Whist, Vil du danse med mig, Vimmersvej og Venner kom og se.

Danmark

For en hel generation af ældre mennesker har musikken en langt højere betydning af værdi, for hvem Spotify og YouTube er en by i Rusland. Vi/Shubiduo spiller danske sange, hvor glæden, fællesnævneren og værdien af samfundets afspejling i musikken kunne samle hele Danmark en lørdag aften. F.eks. når Shubidua tonede frem på skærmen i DR-programmet Kanal 22 for at spille en ny og mere folkelig udgave af Midsommersangen. Og når Bamses Venner og Tommy Seebach vandt Dansk Melodi Grand Prix, med sange skrevet på dansk til Danmark med danske tekster, opstod der en fælles følelse af samhørighed og stolthed over at være fra det lille land med det røde og hvide flag oppe nord på. Er man ikke er opvokset med Danmarks Radios monopol og årtier før musik-fildelingstjenester så dagens lys, er den musikalske betydning i dag svær at forstå.

Shubiduo er godkendt af Københavns Kommune, der har afsat 500.000 kr. igen til næste år 2025, som plejehjem kan søge om til musik.

Har du spørgsmål,
er du velkommen til at sende en mail eller ringe til os på
tlf. 26 333 333